Dermarome lageroptimerar med Optilon

Hudvårdsleverantören Dermarome, med nordiskt logistikcenter i Katrineholm, optimerar sin supply chain med hjälp av Optilon.

Dermarome är en del av nordiska skönhetskoncernen Dermanordic. Deras nordiska logistikcenter ligger i Katrineholm och servar alla nordiska länder. Hösten 2021 inleder företaget tillsammans med nya samarbetspartnern Optilon ett digitaliseringsprojekt för att öka servicegraden och tillgänglighet av företagets produkter.

– Vårt mål är att upprätthålla långvariga och hållbara relationer med alla våra partners runt om i världen. Med denna investering i vårt nya lagerplanerings- och inköpssystem kommer vi fortsatt att vara Nordens ledande partner inom skönhetsbranschen. Genom digitalisering kommer vi även kunna optimera vårt lager ännu mer för att skapa rum för tillväxt, kommenterar Erika Bennerholt, vd Dermarome.

Projektet leds av Sara Olofsson tillsammans med Nathalie Johansson från Optilon.

– Vi är övertygade om att nordiska företag har potential att vara de mest konkurrenskraftiga i världen. För att komma dit måste de använda sina resurser mer effektivt än sina konkurrenter. Nordiska företag befinner sig vanligtvis i en utmanande konkurrensmiljö med höga kostnader och geografisk placering, kommenterar Johan Rössner, Sales & Account Manager Optilon.