Deutsche Bahn vill sälja DB Schenker

Enligt uppgifter till nyhetsbyrån Reuters vill tyska järnvägsbolaget Deutsche Bahn sälja av dotterbolaget DB Schenker för att fokusera på sin kärnverksamhet. DB Schenker värderas till mellan 12 och 20 miljarder euro.

Deutsche Bahn vill sälja av DB Schenker och fokusera på kärnverksamheten, passagerar- och godstransporter i Tyskland. Beslutet ska redan ha godkänts av den tyska regeringen, det rapporterar Reuters.

Järnvägsbolagets beslut att sälja logistikverksamheten ska ha blivit aktuellt när Tysklands regering byttes ut mot en ny koalitionsregering förra året, ledd av tyska Socialdemokraterna och förbundskansler Olaf Schultz tillsammans med De Gröna och liberala FDP. Både De Gröna och FDP är positiva till att Deutsche Bahn fokuserar på passagerar- och godstrafik i Tyskland.

Bolaget är enligt uppgift värderat mellan 12 och 20 miljarder euro, men värdet kommer påverkas av rådande situation i världsekonomin, kriget i Ukraina och energikrisen. Reuters uppger dock att företaget gjorde en vinst på 1,2 miljarder euro under första halvan av 2022.

Nu väntar bolaget på att försäljningen ska godkännas av aktuella myndigheter och beslutet kan komma redan i år. Bolaget uppger att de inte har någon tidspress så det är möjligt att försäljningen inte sker förrän 2024.