DFDS öppnar TPL-lager i Polen

Logistikjätten DFDS har öppnat nytt lager och kontor i logistikläget Poznan i Polen, där bolaget kommer att bedriva både spedition och kontraktslogistik (TPL). Etableringen blir bolagets andra lager i Polen, efter det kyllager man etablerade under 2021.

Det nya lagret byggdes som svar på en ökad efterfrågan på transport- och lagerlösningar in och ut ur Polen. Anläggningen är också ett tillskott till det kyllogistiknätverk som DFDS etablerade i landet 2021, tillför TPL-kapacitet samtidigt som det länkar till dess europeiska fraktnätverk.

– Genom att öppna ett lager i Polen och expandera vår logistikverksamhet i landet kan vi serva såväl våra marknader i Skandinavien som Benelux, Storbritannien och Irland. Lagrets läge är strategiskt utvalt med efter närheten till etablerade DFDS-rutter in och ut ur Polen samt är en perfekt plats för att serva både syd-, väst- och nordeuropeiska marknader, kommenterar Michael Bech, vice vd för DFDS Continent Dry.

DFDS storsatsar även på TPL i Sverige, totalt 75 000 kvm nya lagerytor är på gång för logistik i Borås, Vaggeryd och Karlshamn med CH Square. Alla tre siterna ska stå klara för inflyttning vid årsskiftet.