DHL flyttar in i Sunnanå

Idag, den 12 oktober, flyttar DHL Express in i sin nybyggda logistikanläggning på över 10 000 kvadratmeter i Sunnanå, Malmö.

Logistikposition Sunnanå ligger på ett optimalt logistikläge med direkt avfart från riksväg 11 och med 300 meter till avfarten från E6/E20 strax utanför Malmö som även är en del av Greater Copenhagen. Den nya anläggningen är 10 100 kvm stor och innehåller automatiska sorteringssystem som kan hantera upp till 6 000 paket i timmen, vilket kommer att öka kapaciteten markant jämfört med den tidigare terminalen i Malmö.

– Vi investerar i våra faciliteter för att ge våra kunder en ännu bättre service. De får snabbare leveranser och senare upphämtningar. Med denna byggnad går vi också över till en mer energieffektiv logistikanläggning, vilket innebär att vi tar ännu ett steg närmre våra ambitiösa klimatmål. Det är en investering för framtiden som stärker vår position på marknaden ytterligare, kommenterar Peter Ervasalo, vd på DHL Express Sverige.

Totalt sysselsätts cirka 150 personer i DHL Express logistikanläggning i Malmö, och drygt 50 kommer kurirbilar att utgå från den nya logistikanläggningen dagligen, som kommer att hantera import- och exportleveranser till kunder i hela södra Sverige.

Byggnaden ägs av Catena, som fortsätter utveckla området med fler logistikfastigheter och DHL Express är hyresgäst. Fastigheten ligger granne med DHL Supply Chain, som var den första etableringen på området.