DHL köper Instabox nederländska konkursbo

DHL tar över Instabox nerderländska konkursbo, som även innehåller det förvärvade hemleveransföretaget Red Je Pakketje B.V, en affär som blev klar i november. DHL tar över alla paketskåp, utrustning och terminaler för 5,5 miljoner euro.

DHL tar över alla paketskåp, utrustning och terminaler för 5,5 miljoner euro. Dessutom ingår att DHL ska försöka hitta nya jobb till många av de anställda hos de konkursade bolagen.

– Tack vare förvärvet av skåp och annan utrustning kan DHL nu accelerera sin rikstäckande utrullning av paketskåp, vilket är goda nyheter för avsändare och mottagare av paket. Genom det välkomnar vi även tidigare anställda hos de konkursade bolagen, att se om de kan fortsätta sin anställning hos DHL.  Med 18 000 anställda i Nederländerna, borde det finnas god chans till det, kommenterar Wouter van Benten, CEO Benelux van DHL Parcel.

Svenska logtech-aktören Instabox har ställt ut eller var på väg att installera drygt 1000 boxar i landet. Tillsammans med DHLs tidigare nätverk för paketutlämning kommer logistikjätten DHL efter förvärvet ha drygt 5 000 servicepunkter för att hämta och lämna paket i landet.

Instabox nederländska bolag gick i konkurs den 10 november.

“Detta är uppenbarligen ett väldigt svårt beslut att fatta då vi vet att det kommer påverka personal, kunder och partners negativt. Vi har ett ökat fokus på lönsamhet, och efter att ha analyserat tidigare och framtida prestationer har vi kommit till slutsatsen att vi inte kommer nå tillräcklig lönsamhet inom vår planeringshorisont”, kommenterade Alexis Priftis, vd för Instabox, då i ett pressmeddelande.