DSV planerar jättestort logistikcenter vid danska Horsens

DSV:s nuvarande logistikanläggningar i och runt Horsens på östra Jylland är inte längre tillräckligt stora i förhållande till nuvarande och beräknad tillväxt – och därför planerar man nu nybyggen på drygt 300 000 kvm logistikfastighetsyta.

DSV önskar konsolidera företagets lager och terminaler i Horsensområdet för att uppnå ökad effektivitet och produktivitet.

– Som en del av vår tillväxtstrategi vill vi föra all vår verksamhet inom Air & Sea, Road och Solutions på ett ställe för att säkerställa både effektiv drift och ännu bättre lösningar för våra kunder. Samtidigt är Horsens ett strategiskt viktigt nav i relation till våra distributionsmönster mellan Norden och Europa, och vi har många begåvade medarbetare här som vi vill behålla, så vi är mycket nöjda med att vi med detta avtal kan behålla vår anslutning till staden, kommenterar Simon H. Galsgaard, vd för DSV Road Denmark.

Europas största logistikcenter –enligt DSV

Byggandet av det nya logistikcentret kommer att byggas i anslutning till DSV: s nuvarande anläggningar i Lunden. Den kommande konstruktionen blir inte bara Danmarks största logistikcentrum, utan också Europas största med bara en hyresgäst – enligt DSV själva.

– Det är den hittills största byggnad som DSV har byggt, och det är den största i Europa med bara en hyresgäst, så vi ser uppenbarligen fram emot de nya och enorma möjligheter som det också ger oss. Det är en del av vår strategi att konsolidera våra mindre anläggningar och skapa större, moderna och framtidssäkra faciliteter som gynnar både våra kunder och oss. Bland annat kännetecknas New DSV Logistics Center Horsens av en mycket hög grad av automatisering, vilket säkerställer snabb och effektiv hantering av stora mängder gods, kommenterar Simon H. Galsgaard.

DSVs nya logistikcenter i Horsens:

  • Tomt på 700 000 kvm varav 500 000 kvm såldes till DSV av Horsens kommun
  • Ca. 200-269 000 kvm logistikanläggningar
  • Ca. 50 000 kvm distributionshallar
  • Ca. 18 000 kvm kontor / administration

Bygget planeras påbörjas i augusti 2021, förväntad inflyttning är i årsskiftet 2022/2023. Fullt färdigt förväntas logistikcentrat vara 2026.