E-logistik firar paketrekord

Tredjepartslogistikaktören E-logistik, med säte i Götene, kunde strax innan nyåret fira att man under 2020 hanterat en miljon utskick.

– Hade du frågat mig i september om 1 miljon försändelser under 2020 var inom räckhåll hade mitt svar varit tydligt nej men vårt sista kvartal har slagit alla förväntningar, kommenterar Jonas Hamrén Berggren, vd på e-logistik.

E-handelslogistik är den klart dominerande delen av vad TPL-aren hanterar, med särskild styrka inom internationell distribution. Branschmässigt finns idag en viss exponering mot konfektion och egenvårdsbolag (främst hälsokost och kosmetik). E-logistiks lager finns i Götene och omfattar 10 500 kvm med option på ytterligare 2 500 kvm. Säljkontor finns i Göteborg samt returhubb i Tyskland genom partnerskap.

Plats för nya kunder

I oktober meddelade sport-ehandlaren Revolution Race att man flyttar sin logistik till Dreamlogistics, från och med 2021, och trots utskicksrekorden flaggar E-logistik för att det finns plats för nya kunder.

– När vi går in i 2021 kan vi erbjuda över 5 000 kvm ledig lageryta i Götene, IT- och processer på plats, internationellt starka distributionstjänster och gott om kompetent och arbetsvillig personal. Det är bara att höra utav sig, avrundar Jan Andersson, marknadschef på e-logistik.