East Capital förvärvar logistikfastighet i Litauen

Fastighetsförvaltaren East Capital Real Estate förvärvar ett huvudkontor och distributionscenter i Vilnius, som är fullt uthyrt till den regionala e-handelsledaren Pigu. Fastigheten är nyrenoverad och blir fondens andra förvärv i Litauen.

I våras etablerade sig fastighetsförvaltarens fjärde fond i Vilnius genom förvärvet av ett modernt distributionscenter i Vilnius. Nu genomför de ett nytt förvärv och får en nyrenoverad fastighet med tillbyggnad om totalt 6 500 kvm. Fastigheten är e-handlaren Pigus litauiska huvudkontor för drygt 300 anställda och inrymmer sista milen-distribution, företagets största fysiska butik med inbyggd drive in-tjänst och en lageranläggning om 3 500 kvm.

– Vi är mycket glada över att äga denna nyckelfastighet och tillväxtplattform åt Pigu som är den ledande e-handelsaktören i regionen. Vi har stor tilltro till e-handelns tillväxt i Baltikum och Pigus position som en mycket stark aktör inom segmentet, säger Albin Rosengren, styrelseordförande i East Capital Real Estate i ett pressmeddelande.

– Till följd av pandemin har digitaliseringen av samhälle och näringsliv avancerat med flera år – under 2020 överskred e-handeln i Litauen den symboliska tröskeln att stå för mer än 10 procent av den totala detaljhandelsförsäljningen.