Edmolift i samarbete med Updinamic

Härnösandsbolaget Edmolift har ingått ett samarbete med italienska Updinamic, tillverkare specialiserad på godshissar. Partnerskapet innebär ensamrätt för Edmolift av Updinamics produkter.

Härnösandsbaserade Edmolift tillverkar saxlyftbord, pallhanteringsprodukter och hjälpmedel för materialhantering, och omsatte 2022 207 miljoner kronor. Företaget vill kunna erbjuda kunderna kompletta lösningar för alla deras materialhanteringsbehov, och nu har man inlett ett nytt samarbete: med italienska Updinamic, som tillverkar högkvalitativa godshissar.

Partnerskapet innebär att Edmolift äger ensamrätten att sälja Updinamics produkter på den nordiska och baltiska marknaden. 

  På bilden från vänster till höger: Jonathan Grip, Martin Westin, Tomas Edmo, Sara Saltini, Oscar Doná och Tommy Doná.
  Foto: Edmolift.

Tillsammans med Updinamic kan man nå en bredare kundbas på flera olika marknader och områden.  Båda företagen ser framtida möjligheter och tillväxtpotential genom att marknadsföra dessa och nå ut i befintliga segment men även nya där Edmolift inte har agerat förut.

Godshiss från Updinamic. Foto Edmolift.

– Vi är glada över att ingå samarbete med Updinamic. Deras expertis gällande godshissar kompletterar vårt befintliga sortiment perfekt. Genom att erbjuda Updinamics godshissar kan vi möta våra kunders behov ännu bättre och bredare, kommenterar Martin Westin, som är ansvarig för Edmolifts trade-produkter.

Updinamic grundades 2006 i Italien och har sedan starten utvecklat lösningar för effektiv och säker godshantering som används inom en rad olika branscher, inklusive logistik, tillverkning, automotive med flera till över 30 länder världen över. 

– Redan från början har vi sett goda synergier och delar samma syn i många frågor. Exempelvis när det kommer till kvalitet, försäljning och arbetssätt. Vi har höga förväntningar på samarbetet och ser fram emot att komma igång, kommenterar Sara Saltini, International Sales Manager på Updinamic.