Eldrift nästa för fossilfritt åkeri

Börje Jönsson Åkeri, med säte i Helsingborg har kört fossilfria inrikestransporter sedan 2013. Nu får åkeriet sin första helt eldrivna dragbil från Volvo. 

– Vi vill vara i framkant när det gäller hållbara transporter, och är så pass stora att vi inte behöver ha en dedikerad kund för att bära den här satsningen, säger Magnus Jonsson, vice vd för Börje Jönsson Åkeri. 

Sedan 2013 kör Börje Jönsson sina inrikestransporter i Sverige helt på fossilfritt bränsle i form av HVO 100, något man valt att göra trots en högre literkostnad. Koncernen har också 11 gasbilar i sin flotta, och fler är på gång. Hittills har bolaget minskat sina koldioxidutsläpp med 90 procent. 

– Vi har länge haft miljön som en naturlig del i vårt arbete och vi skall vara ett bra miljöval för våra kunder och uppdragsgivare, säger Magnus Jonsson. 

Nu tas nästa steg i utvecklingen mot hållbara transporter. Den 23 juni får åkeriet sin första helt eldrivna dragbil levererad av Volvo Lastvagnar. Att ställa om från dieseldrift till eldrift innebär nya utmaningar för åkerierna, där laddning, ruttplanering och investeringskostnad behöver lösas. 

– Vi kommer att hyra dragbilen av Volvo. Genom det här samarbete kommer vi tillsammans kunna utvärdera potentialen i att köra på 100 procent el i vår dagliga trafik. 

Enligt Scania kostar en ellastbil i dagsläget omkring 11 procent mer i total livscykekostnad än en dieselbil, vilket kan göra det svårt för mindre åkerier att investera i eldrift. Men för Börje Jönsson åkeri är det viktigt att vara proaktiva. 

– Det är mycket intressant för oss hur framtidens lastbilsägande kommer att se ut med tanke på all teknik och olika bränslen vi kommer att möta. Sen är vi så pass stora att vi inte behöver ha en dedikerad kund för att bära den här satsningen, säger Magnus Jonsson. 

Börje Jönsson Åkeri transporterar bl. a frukt & grönt, livsmedel, medicin, pappersprodukter och är en del i supply chain lösningar för bolag inom tillverkningsindustrin. Bolaget grundades 1954 i Helsingborg och omsatte 343 miljoner SEK 2019, med kontor i Helsingborg, Göteborg, Stockholm, Karlstad och Hamburg.

Av Hilda Hultén