Elgiganten utökar samma dag-leveranserna med Bring

Elgiganten utökar tjänsten för snabba hemleveranser tillsammans med Bring så att man nu når sex miljoner svenskar med samma dag-leverans på ett urval av sortimentet, om beställningen läggs senast klockan 13.00.

Hösten 2020 lanserade Elgiganten leveranstjänsten Same Day Delivery tillsammans med transportören Bring, för att möta den växande efterfrågan på snabba hemleveranser. Initialt nådde bolaget 3,5 miljoner svenskar med samma dag-leverans, nu utökas leveranstjänsten så att man kan leverera samma dag till sex miljoner svenskar.

– Vi ser att efterfrågan på snabb leverans ökar ännu mer vid till exempel nya spelsläpp eller i olika sportsammanhang. Då är det glädjande att vi kan leverera på kvällstid direkt till dörren när de flesta är hemma, kommenterar Tony Ottebjer-Winkler, drift- och hållbarhetschef på Elgiganten.

En orsak till den utökade leveranstjänsten är att snabba leveranser blir en alltmer avgörande faktor i kundernas köpbeslut, särskilt inför kampanjperioder som Black Friday.

– I vår bransch kan man inte konkurrera med produkter eller priser på nätet längre, då vi har aktörer som Amazon och Alibaba som konkurrenter. Vår styrka är logistiken och våra snabba leveranser, men också butiksnätet och den expertis som vår personal har, samt de kringtjänster och service vi kan erbjuda kunderna, sa Elgiganten Logistiks vd Daniel Lundby i en intervju med Dagens Logistik tidigare i höst.

Levereras från butik

Satsningen på Same Day Delivery genomförs tillsammans med Bring och erbjuds på ett urval av Elgigantens sortiment, och på beställningar som läggs innan kl. 13.00. Samma dag-leveranserna sker från 28 av Elgigantens totalt ca 400 varuhus i Sverige, och merparten av hemleveranserna sker fossilfritt. Enligt Elgiganten blir bolaget nu störst på hemleveranser samma dag inom elektronikbranschen.

– Vi vet att snabba leveranser är något som många värdesätter – och är leveransen dessutom hållbar är det extra positivt. Att vi tillsammans med Elgiganten kan nå mer än halva Sveriges befolkning med Same Day Delivery, varav merparten är fossilfria, är vi stolta över, kommenterar Matilda Adelborg, presschef på Bring.