Evolv bygger livsmedelslager i Botkyrka

Slättö-ägda Evolv Property bygger ett 16 400 kvm stort livsmedelslager i två plan på bästa logistikadress invid E4 i Slagsta, Botkyrka kommun. “Tanken är att bygga lager för livsmedeldistribution, vi startar bygget på spekulation men är nära signering med första kunden” berättar Evolvs vd Lars Axelsson.

Lars Axelsson. Foto Evolv Property

Slättö-ägda Evolv Property har fått fatt i en tomt i Slagsta, Botkyrka kommun, där man fått bygglov för en totalt 16 400 kvm stor logistikfastighet. Fastigheten, Botvidsgymnasiet 8, har direkt anslutning till avfarten från E4 med utmärkt logistik- och skyltläge.

– Tomten ingick i en portföljaffär som Slättö gjorde i Slagsta strand, så vi har haft den ett tag. Det är en gammal parkeringsplats med en detaljplan från 1970-talet som möjliggör industri och logistik. Vi bestämde oss för att utveckla den för logistik i slutet av förra året, fick bygglovet i januari och nu har vi kört igång med utvecklingen, berättar Evolvs vd Lars Axelsson.

Bygger för livsmedelslogistik

Fastigheten, som döpts till Slagsta Logistic Hub, kommer att bebyggas med en sammanhängande byggnad i två plan, där den ena delen har upp till 12,6 meters takhöjd, och den andra har fyra meters takhöjd. Anläggningen ska stå klar under Q3 2023.

– Det är en souterränglösning med två sammanlänkade huskroppar, så det är en lite speciell lösning. Vi är nära att skriva kontrakt för den ena delen, och har diskussioner om den andra. Det här är ett fantastiskt läge, så det blir nog inga problem att fylla ytorna, säger Lars Axelsson.

Karta över Slagsta Logistic Hub. Bild Evolv

Tanken är att fastigheten ska utformas för att passa livsmedelslogistik och e-handel.

– Det försvinner väldigt mycket industri- och logistikytor i Stockholm, företag som funnits i Slakthusområdet och Årsta behöver flytta på sig när det utvecklas bostäder. Vi har många aktörer som sysslar med stadsdistribution av exempelvis grönsaker och kött, med en viss bearbetning, som behöver den här typen av ytor, säger Lars Axelsson.

Slättö och Evolv har samarbetat sedan 2016. I våras blev dock Slättö Core+ ensam ägare av den tidigare gemensamt ägda fastighetsportföljen, och Evolvs grundare Lars Axelsson och Viktor Tennström blev samtidigt partners i Slättö.

Av Hilda Hultén