Fastena köper 22 500 kvm logistik i Borlänge

Investmentbolaget ABG Fastena förvärvar en fastighet med en total yta om 90 000 kvm i Borlänge, varav 22 500 kvm är uthyrningsbar logistikyta. Säljaren, distributionsföretaget Jale, tecknar ett 15-årigt hyresavtal i samband med transaktionen.

ABG Fastena är ett oberoende investmentbolag som investerar i fastigheter i Sverige och Finland, där ena investeringsbenet gäller lager- och lättindustrifastigheter. Bolaget grundades 2020 av Andreas Birgersson, Per Nisses och Philip Söderqvist i ett joint venture med ABG Sundal Collier. Nu förvärvar de fastigheten Planeraren 4 i Borlänge, som blir ett tilläggsförvärv till Fastena IV.

Enligt Fastighetsnytt är säljaren distributionsföretaget Jale, som har verksamhet i Borlänge och Mora. Det familjeägda företaget har bedrivit verksamhet i fastigheten i drygt 60 år och tecknar ett 15-årigt hyresavtal i samband med transaktionen.

– Vi är mycket nöjda med att hittat en långsiktig lösning med hyresgästen, där vi har stora möjligheter att utveckla fastigheten efter deras behov. Vi ser mycket fram emot det kommande samarbetet, kommenterar Andreas Birgersson, vd för ABG Fastena.

Bolton Advisors var rådgivare i affären.