Wihlborgs hyr ut 6 800 kvm till VA SYD

Fastighetsbolaget Wihlborgs har tecknat ett tolvårigt avtal med VA-organisationen VA SYDs rörnätsavdelning, som vuxit ur sin nuvarande anläggning. Den nya fastigheten erbjuder 4 600 kvm lager och 2 200 kvm kontor i Fosie, Malmö.

VA SYD är en regional VA-organisation som verkar i sydvästra Skåne och har hand om avfallshanteringen i Burlövs kommun och Malmö kommun. Rörnätsavdelningen har dock vuxit ur sina nuvarande lokaler med runt 80 anställda och en mängd stora fordon, varför organisationen länge har sökt efter nya lokaler.

Fastigheten Spännbucklan 9 ger 4 600 kvm lager och 2 200 kvm kontor. Foto Alexander Olivera.

– De senaste åren har vår avdelning expanderat, från att ha bestått av VA-kollektiven i Malmö och Lund till dagens fem medlemskommuner. Vi är därför glada att kunna meddela att vi flyttar till lokaler som är mer ändamålsenliga för vår verksamhet, kommenterar Richard Dahlberg, fastighetschef på VA SYD.

Fastigheten Spännbucklan 9 ligger på Agnesfridsvägen 182 i Fosie industriby i Malmö Tillträde sker den 1 mars 2023.

– Det här är en fastighet omgiven av bra infrastruktur och fina grönområden, med öppna, ljusa kontorsytor och ett modernt och flexibelt lager. Vi är glada att kunna välkomna VA SYD hit under ett långt hyresavtal, kommenterar Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.