Finnish Design Shop automatiserar med Autostore

Världens största e-handlare inom nordisk design, Finnish Design Shop, investerar två miljoner euro i en Autostore-lösning från Element Logic i sitt nya lager. Det blir leverantörens första projekt i Finland.

E-handlaren har nyligen byggt ett nytt centrallager i Åbo för att få plats med sin växande verksamhet. För att framtidssäkra även leveranssäkerheten planerades även en automation av lagret. I februari skrevs kontrakt för en Autostore från Element Logic med 15 robotar, 20 000 lådor och fem kombinerade in- och utportar.

– Vi är mycket glada över investeringen, som spelar en viktig roll för att uppfylla vår tillväxtstrategi för de kommande åren. Autostore-lösningen kommer att hjälpa oss att uppnå våra ambitiösa tillväxtmål och upprätthålla en utmärkt shoppingupplevelse för våra kunder även i framtiden, kommenterar Peter Svensson, ekonomichef, Finnish Design Shop.

Den kompakta lösningen ska kunna hantera 350 orderrader per timme och erbjuda kunder kortare ledtider från order till leverans. Kontraktet blir leverantörens första Autostoreprojekt i Finland.

– Det känns riktigt bra att vi nu också gör avtryck på den finska marknaden. Finnish Design Shop är visionära i sin affär och nu även i sin lagerhantering. Vi ser fram emot att hjälpa till att lyfta deras effektivitet och kundupplevelse, kommenterar Thomas Karlsson, vd för Element Logic.