Foodora inleder samarbete med Vässla

Elfordonsföretaget Vässla och snabbleveransföretaget Foodora inleder ett nytt samarbete på den svenska marknaden. Samarbetet innebär att Foodoras anställda leveransbud får erbjudande att köra den helelektriska Vässla Bike.

Företagen, som båda har huvudkontor i Stockholm, inleder nu ett nytt samarbete på den svenska marknaden. Samarbetet är en del i Foodoras hållbarhetsarbete och innebär att företagets anställda leveransbud får erbjudande att köra den helt eldrivna Vässla Bike enligt en månatlig prenumerationsmodell.

– Samarbetet med Vässla passar bra in i vårt hållbarhetsarbete. Med Vässla kan våra anställda bud erbjudas ett transportsätt som är bra för miljön. Dessutom ger Vässlas inkluderande prenumerationsmodell våra anställda ett fördelaktigt erbjudande, kommenterar Daniel Raba, logistikchef för Foodora Sverige.

För Vässla är samarbetet ett led i företagets strävan att elektrifiera hela hemleveransbranschen.

– Vi är glada att kunna hjälpa Foodora med en grönare flotta för deras leveransbud och verksamhet i stort. I och med samarbetet visar Foodora att de som bolag arbetar proaktivt för att göra Sverige grönare, kommenterar Sara Öskog, Sverigechef för Vässla.