Foodora satsar på 100 nya elbilar

Hemleverantören har tillsatt 100 nya elbilar från Kia som nu rullar i hela landet. Det är det senaste steget i företagets långsiktiga elektrifieringsplan. Längre fram siktar de på självkörande elbilar för längre sträckor.

Företaget arbetar sedan tidigare mot en övergång till elektrifierad transporter med sin leveransrobot Doora, el-scootrar och elcyklar. Företaget klimatkompenserar idag alla sina transporter och att nu ta in elbilar från Kia är det senaste steget i företagets elektrifieringsplan. De två företagen har en gemensam avsikt att göra luften renare genom att ändra tankesättet kring leveranser.

Företaget uppger att dagens elbilar är, förutom mer miljövänliga, ekonomiskt fördelaktiga eftersom de kan vara i drift längre mellan laddningarna än äldre elbilar. Vissa moderna elbilar har också redan hårdvaran som krävs för att i framtiden använda självkörning, något som företaget på sikt vill implementera för längre leveranssträckor i Sverige.

– Vi har påbörjat vårt arbete med elektrifieringsplanen, och har nu implementerat de första elbilarna, men vi har en vision att i framtiden använda autonoma fordon för längre distanser utanför städer. Bilar som kan bli ett komplement till våra självkörande robotar som lämpar sig bäst i storstäder med korta leveranser, kommenterar Hans Skruvfors, koncernchef Foodora.