Första paketen lämnar Apotekets nya lager

Efter ett års försening kan Apoteket skicka ut sina första e-handelspaket från det nya logistikcentret i Eskilstuna. Företaget börjar försiktigt med leveranser till Huddinge och trimmar in processerna på vägen.

Apotekets nya högautomatiserade logistikcenter i Eskilstuna logistikpark började byggas 2021 av fastighetsutvecklaren Bockasjö, som nu hyr ut lagret. Från de 20 000 kvm i Eskilstuna ska hela Apotekets e-handelslogistik skötas när allt är driftsatt. Lagret skulle ha tagits i drift i slutet av 2022 men har försenats med ett år. Nu kan företaget äntligen skicka ut de första paketen.

– Det här är en milstolpe i en av Apotekets största satsningar någonsin. Det är fantastiskt att se hur våra kunders paket nu börjar rulla ut från e-apoteket som vi kallar det. Inom en inte alltför lång framtid levereras all vår e-handel från Eskilstuna, kommenterar Mikael Meijer, Apotekets e-handelschef.

Företaget börjar försiktigt genom att bara leverera till ett postnummer: Huddinge. Planen är att trimma in och justera processerna medan de fasar upp verksamheten.

– Vi börjar nu och optimerar längs vägen. Apotekets e-handel har vuxit ordentligt den senaste tiden och med de nya möjligheterna i Eskilstuna kan vi möta den kraftigt ökade efterfrågan och våra kunders behov av snabba och pålitliga leveranser, kommenterar Mikael Meijer.

I samband med skiftet till nya lagret byter man ut sina förpackningar mot återvunna paket som ska minska mängden onödig luft. De tidigare packade följesedlarna blir också digitala.

Anläggningen har solpaneler på taket och är självförsörjande på solel.