Apoteket till nybyggt lager i Eskilstuna

Fastighetsutvecklingsbolaget Bockasjö AB har tecknat ett avtal med Apoteket AB om att uppföra ett nytt logistikcenter om ca 20 000 kvadratmeter beläget i Eskilstuna Logistikpark utanför Eskilstuna som Apoteket kommer hyra på ett längre hyresavtal.

– Vår e-handel växer extremt snabbt och allt fler kunder upptäcker att det går att det är smidigt och enkelt att handla både läkemedel och andra apoteksprodukter i vår e-handel. Att starta ett modernt eget lager för den hanteringen är ett strategiskt beslut och syftet är att vi ska kunna få full kontroll över hela e-handelsaffären för att kunna utveckla den på bästa sätt framåt, kommenterar Wictoria Glans, affärsområdeschef för Apotekets e-handel.

Flyttar in 2022

Bockasjö har förvärvat 96 000 kvadratmeter mark av Eskilstuna kommun varav ca 60 000 kvadratmeter kommer att användas för det nya logistikcenter som Apoteket kommer att hyra. Förhandlingar förs även om en ny etablering på den mark som gränsar till Apotekets nya logistikcenter.

Markarbetena påbörjas i dagarna och det nya logistikcentret kommer att vara inflyttningsklart i februari 2022. Det nya logistikcentret kommer att ägas av Bockasjö.

Joakim Hedin. Foto Bockasjö.

– Att i dessa annorlunda tider landa en sådan här stor affär i konkurrens med många andra, är ett styrkebesked på många sätt. Vi gläder oss åt att få Apoteket som hyresgäst i detta nya logistikcenter som kommer att miljöcertifieras efter uppförandet enligt BREAM standard. Solceller är en naturlig del i de miljöinstallationer som kommer att gälla för den här fastigheten, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö AB.

Logistikcentret kan expanderas och byggas till med ca 12 000 kvadratmeter.

Ytterligare etablering i Eskilstuna

Eskilstuna har ett strategiskt bra läge i Mälardalen. Inom en 10 mils radie når man 35% av Sveriges befolkning vilket gör att Eskilstuna har en idealisk placering utifrån ett logistikperspektiv och i en alltmer växande e- handel där utvecklingen och konsumentkraven driver på att varorna helst skall levereras samma dag som beställning lagts.

– Denna betydande investering och etablering i Eskilstuna Logistikpark är mycket glädjande och vi välkomnar Apoteket AB och Bockasjö till Eskilstuna. Etableringen kommer att generera många nya och viktiga arbetstillfällen samt ytterligare stärka vår position som en attraktiv och hållbar etableringsort, kommenterar David Hofmann, vd Eskilstuna Logistik och Etablering AB

Under 2021 färdigställer Bockasjö ca 110 000 kvadratmeter ny logistikyta i Sverige, lika mycket som man färdigställt under 2020.