Brexit gör det svårt för paketleverantörer

En av Frankrikes största paketaktörer upphörde i början på januari med transporter mellan EU och Storbritannien, och nyligen meddelade en Tysklandsbaserad fraktjätte att man fattat ett liknande beslut. Problem med tulldokument uppges vara en viktig orsak, det rapporterar Transportnytt.

I början på januari meddelade franska DPD Group, som ingår i statliga franska La Poste-koncernen och är nischade på expresspaketleveranser, att bolaget upphör med vägburna transporter mellan EU och Storbritannien och Irland.

Som orsak angavs de mera komplicerade och tidsödande gränspassagerna mellan EU och Storbritannien satt pressat upp transport- och lastningstiderna för mycket, enligt Transportnytt.

Några dagar senare meddelade DB Schenker i ett mejl till sina kunder att bolaget upphör med lastbilstransporter mellan EU och Storbritannien på obestämd tid – och uppgav enligt Transportnytt samma orsaker till sitt beslut som DPD Group.

DB Schenkers beslut att upphöra med lastbilstransporterna mellan EU och Storbritannien har orsakat en del kritik i brittiska medier.