Frigoscandia förvärvar Götene Kyltransporter

Frigoscandia stärker sitt logistiknätverk för tempererade transporter i Västra Götalands län genom att förvärva samtliga aktier i Götene Kyltransporter. Bolaget förfogar över tre tempererade lager i Götene och Lidköping samt ca 300 anställda.

Götene Kyltransporter har varit en viktig samarbetspartner till Frigoscandia i många år. Nu har bolagen tecknat avtal om att Frigoscandia ska förvärva samtliga aktier i Götene Kyltransporter. Målsättningen är att utveckla bolagens gemensamma kunderbjudande inom lager- och transporttjänster.

– Götene Kyltransporter verkar i en viktig livsmedelsregion och genom förvärvet förstärker Frigoscandia ytterligare sin närvaro i detta strategiska område, något som kommer att innebära en ökad service till företagens gemensamma kunder, kommenterar Peter Haveneth, vd för Frigoscandia.

Götene Kyltransporter grundades 1948 och har idag en omsättning på 350 miljoner kronor, ca 300 anställda och förfogar över runt 90 lastbilar med efterfordon. I Götene och Lidköping har de tre tempererade lager med totalt 45 000 pallplatser.

– Det känns väldigt positivt för oss att nu ingå i Frigoscandia-koncernen. Omställningen till en fossilfri logistik är viktig i vår bransch, där vi nu tillsammans med Frigoscandia kan öka vår gemensamma omställningstakt, kommenterar Ulf Johansson, ägare av Götene Kyltransporter.

Förvärvet är det andra som Frigoscandia genomför under Mutares ägande i år, i våras förvärvades nämligen norska Polar Frakt. Förvärvet av Götene Kyltransporter inväntar nu slutligt godkännande från Konkurrensverket innan ägarbytet träder i kraft.

Efter förvärven kommer Frigoscandia bedriva verksamhet i 15 lager och förfoga över 250 fordon i de helägda dotterbolagen Götene Kyltransporter, Svebol Logistics och Frigoscandia Åker.