Frigoscandia tillsätter ny informationschef och produktchef

Frigoscandia, tidigare Bring Frigo, rekryterar Tobias Dahlskog som ny informationschef och Anne Charlotte Billing som ny produktchef. Båda tar plats i livsmedelslogistikerns ledningsgrupp.

Tobias Dahlskog kommer närmast från samma tjänst hos Total Produce North Europe där han har varit ansvarig för alla aspekter av IT och digitaliseringsprogram inom gruppen. Han har också byggt upp och utvecklat IT och e-handelsplattformar åt bolag som Bygghemma, Tradermax och Cdon samt utvecklat logistiklösningar och implementerat nya lagersystem för andra bolag.

– Tobias kombinerade erfarenheter av att leda IT, driva affärsutveckling och digitalisering med stor förståelse för affären, blir ett starkt tillskott till oss, och som passar väldigt väl in i den utvecklingen av bolaget vi nu kliver in i, kommenterar Peter Haveneth, vd för Frigoscandia.

Anne Charlotte Billing kommer från en bakgrund av att leda HR-, internkommunikation- och förändringsarbete i flera branscher. Närmast kommer hon från ett konsultuppdrag på mjukvaruföretaget Sinch där hon arbetat med integrationer i samband med stora förvärv.

– Jag är övertygad om att Anne Charlotte tillsammans med övriga kollegor i HR-avdelningen kommer att utveckla vårt arbete med personalrelaterade frågor, med den tydliga målbilden att vi i Frigoscandia ska ha de mest motiverade medarbetarna och vara det självklara valet av arbetsgivare i vår industri, kommenterar Peter Haveneth.