Fullt i Castellums Långeberga-fastigheter

Castellums två nya logistikfastigheter i Långeberga på totalt 20 000 kvm är nu fullt uthyrda, sist in är danska logistikaktören Alex Andersen Ølund A/S.

Castellum bygger just nu två logistikfastigheter på 9 000 resp 11 500 kvm i Långeberga, Helsingborg, varav den på 9 000 kvm kommer hyras av blomsterföretaget Noviflora och Storbildsbolaget. Castellums andra byggnad i Långeberga är på 11 500 kvm, och ska stå färdig i oktober 2022 – nu är det klart att denna hyrs av Alex Andersen Ølund A/S.

Alex Andersen Ølund A/S är ett av Danmarks ledande logistikföretag med specialitet att transportera blommor, frukt och grönsaker och andra temperaturkänsliga produkter. Expansionen i Långeberga är en av företagets största historiskt i Sverige. Savills var rådgivare vid uthyrningen.

– Vi är stolta över vår toppmoderna anläggning och det attraktiva läge vi kan erbjuda våra kunder. Det är stor efterfrågan på den här typen av lager och logistiklösningar i detta område. Det är glädjande att så framstående aktörer väljer vår anläggning för sin fortsatta Sverigesatsning, kommenterar Michael Stensson, förvaltare, Castellum.

Castellums satsning ”100 på sol” har nått drygt halvvägs i ambitionen att anlägga minst 100 solcellsinstallationer till 2023. De två solcellsanläggningen på Drevet blir Castellums näst största hittills på cirka 20.000 kvadratmeter med en kapacitet på ungefär 1.900 kWh och ger byggnaderna en mycket hög miljöprestanda.