G-Solutions köps av franska Bolloré

Bolloré Logistics förvärvar en majoritetsandel i det svenska speditören Global Freight Solutions AB (G-Solutions) och dess finska dotterbolag. Speditören G-Solutions kommer att använda varumärket Bolloré Logistics med omedelbar verkan.

Bolloré Logistics är en stor internationell supply chain-operatör och rankas bland världens tio största transport- och logistikgrupper med ett integrerat nätverk av 600 filialer i 109 länder. G-Solutions en del av Bolloré Logistics-nätverket sedan 2019, med huvudkontor i Göteborg, ytterligare ett kontor i Stockholm och en filial i Helsingfors. Köpet stärker Bollorés närvaro i Europa med fokus på utvecklingen av de nordiska marknaderna. Det markerar också grundandet av två nya dotterbolag: Bolloré Logistics Sweden AB och Bolloré Logistics Finland OY.

Det nordiska bolaget erbjuder en omfattande portfölj av tjänster och skapar synergier med många av Bolloré Logistics industrivertikaler såsom gruvdrift, kraft, fordon, flygteknik och försvar, telekom, högteknologisk, hälso- och sjukvård och detaljhandel.

– Detta gör det möjligt för oss att erbjuda våra svenska och finska kunder en bred portfölj av konkurrenskraftiga tjänster inom multimodala transporter, lagerhållning, tullklarering, IT-system, med den starka förmågan att utforma några skräddarsydda och innovativa lösningar, kommenterar Johan Moerth, vd för Bolloré Logistics Sverige och Finland.