GDL rekryterar kvalitets- och miljöchef

Anna-Clara Kron är ny kvalitets- och miljöchef på transport- och logistikföretaget GLD AB.

Anna-Clara Kron tillträdde sin nya tjänst på GDL efter sommaren och kommer närmast från rollen som kvalitets- och miljöchef hos det globala företaget Isringhausen, som tillverkar säten för yrkesfordon bl a. Innan det hade hon en liknande roll på DB Schenker.

– Anna-Clara har en bred kompetens och stor erfarenhet av såväl kvalitets- och miljöarbete som transportbranschen. Hon kommer att ha en nyckelroll i vår fortsatta utveckling, och vi hälsar henne varmt välkommen till GDL, kommenterar Anders Wendelius, vd för GDL.

I maj 2021 genomfördes en renodling av GDL-koncernen för att fokusera på dess kärnverksamhet och utveckla starkare kundrelationer. I sin nya tjänst kommer Anna-Clara Kron framför allt arbeta med den nya koncernens verksamhetssystem. På sikt kommer hon även arbeta med omställningen till övriga utmaningar inom transportsektorn.

– Jag valde GLD för att jag kommer in i en spännande fas med en ny koncernstruktur och en renodling av organisationen och våra tjänster. Jag är glad att få möjligheten att få vara med och bidra framöver, och har redan känt att det finns en positiv energi i företaget, kommenterar Anna-Clara Kron.