Gillebagaren flyttar in hos Boxflow

Nu är det tidplanen klar för Gillebagarens flytt av sitt färdigbaklager, i maj nästa år flyttas verksamheten från Örkelljunga och Åsljunga till i TPL-aktören Boxflows nya lager i Östra Ljungby, norr om Helsingborg.

Det är Continental Bakeries, som äger Gillebagaren, som skrivit kontraktet med Boxflow, då de befintliga lokalerna i Örkelljunga och Åsljunga börjar bli trånga. I maj-juni 2021 flyttar Gillebagaren sitt ”färdigbaklager” till Boxflows nya lager, som ligger invid E4 i Östra Ljungby. 

Det nya lagret är på 23 000 kvm och ska stå klart för inflyttning våren 2021. Bygger och utvecklar gör CH Square, och Boxflow hyr lokalen på ett 15-årskontrakt.

Boxflows vd Oscar Andersson.

Boxflow grundades i december 2018 och verkar inom bemanning och tredjepartslogistik, 100 anställda och två lager på sammanlagt 12 000 kvm i Halmstad och Hässleholm. Efter nyetableringen kommer Boxflow ha över 35 000 kvm lageryta, och planerar att anställa ytterligare 100 personer.

– Det här lagret känns som en bra lösning för framtiden för oss. Det ligger i ett jättebra läge, och vi planerar också för att automatisera, säger Boxflows medgrundare och vd Oscar Andersson.

För utvecklaren CH Square blir lagerbygget bolagets andra utvecklingsprojekt. Det första projektet, ett 20 000 kvm stor lager för e-handlaren Na-Kd i Landskrona, färdigställdes på rekordtid och stod klart i juli i år.

– Detta blir vårt andra större projekt på kort tid och visar att vi är
en aktör att räkna med i framtiden. Vi bygger standardiserat och kostnadseffektivt utan onödiga mellanhänder, och vi har själva suttit som beställare tidigare och förstår behoven våra kunder har, säger CH Squares vd Peter Nilsson.

Av Hilda Hultén