Boxflow bygger 23 000 kvm lager med CH Square

TPL-uppstickaren Boxflow storsatsar och skaffar ett nytt, 23 000 kvm stort lager i Östra Ljungby utanför Helsingborg, med CH Square. “Vi har fått in en ny, stor kund som fyller det mesta av ytan” berättar Oscar Andersson, vd Boxflow.

Det nya lagret är på 23 000 kvm och ska stå klart för inflyttning våren 2021. Bygger och utvecklar gör CH Square, och Boxflow hyr lokalen på ett 15-årskontrakt.

– Det känns helt fantastiskt att äntligen få göra det här, det är ett ganska stort steg för oss. Beslutet har blivit ett par månader uppskjutet på grund av Corona, men nu valde vi att köra, säger en glad Oscar Andersson, vd och medgrundare till Boxflow.

Beslutet har blivit ett par månader uppskjutet på grund av Corona, men nu valde vi att köra, säger Oscar Andersson.

Boxflow grundades i december 2018 och verkar inom bemanning och tredjepartslogistik. Av de ca 100 anställda, jobbar ca 80 med bemanning och 20 inom TPL-verksamheten. I nuläget har Boxflow två lager på sammanlagt 12 000 kvm i Halmstad och Hässleholm, och efter nyetableringen kommer man ha över 35 000 kvm lageryta.

– Fast Hässleholm är egentligen en tillfällig yta vi hyr i en äldre fastighet, som vi kanske inte kommer att behöva när det nya lagret är på plats.

Lagret ligger invid E4 i Östra Ljungby norr om Åstorp, drygt 20 minuter från Helsingborg. Boxflow planerar att anställa ytterligare 100 personer.

– Vi har redan tecknat några nya kontrakt, bland annat ett stort kundavtal som kommer att fylla mer än halva det nya lagret. Sen känns det här lagret som en bra lösning för framtiden för oss. Det ligger i ett jättebra läge, och vi planerar också för att automatisera, säger Oscar Andersson.

Andra bygget för CH Square

Även CH Square är nystartade och lagerbygget blir bolagets andra utvecklingsprojekt. Bolaget bygger även ett nytt 20 000 kvm stort lager för e-handlaren Nakd i Landskrona, som ska stå klart i höst.

– Detta blir vårt andra större projekt på kort tid och visar att vi är
en aktör att räkna med i framtiden. Vi bygger standardiserat och kostnadseffektivt utan onödiga mellanhänder, och vi har själva suttit som beställare tidigare och förstår behoven våra kunder har, säger CH Squares vd Peter Nilsson.

Av Hilda Hultén