Godisgrossisten Privab samlar logistik i Nässjö

Under 2020 flyttade Privab Nässjö till nya lokaler och gick från 5 000 till 15 000 kvadratmeter lageryta. Nu väljer även Privab Stockholm att flytta sitt lager dit. Från och med den 21 april kommer Privab Stockholms leveranser att gå från Nässjö.

Privab består av sex privatägda grossister. Grossisterna samlas under samma varumärke, affärssystem och marknadsbolag, men var och en har fram till nu tagit hand om försäljning, marknadsföring, inköp, lager och transport i sitt egna distributionsområde. Men nu tajtar Stockholm och Nässjö till samarbetet – och Privab i Nässjö tar hand om Stockholms lager- och inköpsfunktion.

– Vi är alla oerhört glada över det här samarbetet. När Privab startades 2000 var majoriteten av våra kunder enskilda servicehandlare, kiosker, konfektyrbutiker och sportanläggningar. Idag säljer vi mer och mer till dagligvaruhandeln och större kedjor som har butiker utspridda över hela landet, vilket innebär att kunder som finns i både Stockholms och Nässjös distributionsområde får leverans från olika lager. För att säkerställa en hög leveranskvalitet i dessa områden väljer vi att flytta vårt lager till Nässjö, förklarar Magnus Runestam, delägare för Privab i Stockholm/Gävle, i ett pressmeddelande.

– Flytten innebär också att vi kan ta tillvara på varandras resurser. Istället för att vi ska ha en inköpsavdelning var, har vi en gemensam i Nässjö, tillägger Fredrik Samuelsson, ägare för Privab i Nässjö.

Den 3 mars var en stor dag för Privab Grossisterna i Nässjö och Stockholm/Gävle. Samtliga ägare var på plats för att skriva på det nya samarbetsavtalet. Från vänster står Anders Ågren, Magnus Runestam och Fredrik Ågren, ägarna för Privab i Stockholm/Gävle och till höger står Fredrik Samuelsson, ägare för Privab i Nässjö.

Nyanställningar i Nässjö

Genom flytten lämnar Privab lagret i Stockholm på 4000 kvadratmeter som kommer att inrymmas i Privabs utökade lager på Tryckerigatan i Nässjö. En utökning som kommer att leda till nyanställningar i Nässjö.

– Vi kommer att öka vår lagerpersonal med 10-15 personer, och det omgående. Idag jobbar ungefär 45 personer hos oss, säger Fredrik Samuelsson.

Satsningen på det nya lagret gör att Privab kan fortsätta sin tillväxtresa och erbjuda logistikupplägg som matchar kraven även från stora, rikstäckande kedjor. Privabs leverantörer kommer att uppleva synergieffekter i form av effektivare hantering, färre transporter och sparad tid. Lagersatsningen kommer också att bidra till minskade koldioxidavtryck. Miljö och hållbarhet är viktiga led i Privabs och kundernas arbete med att bli klimatneutrala.

– Det här är en viktig signal till våra kunder och leverantörer att vi är en långsiktig och stabil samarbetspartner som kan tillföra kraft och positiv energi i den kommande nystarten, kommenterar Wille Stenvall som poängterar att Privab har klarat omställningen under pandemin bra. 

– Att vi klarat oss så pass bra beror på att vi har haft en bra strategi och förmåga att snabbt ställa om våra kanaler och vårt utbud efter kundernas behov. Bland annat har vi erbjudit konsumenternas lösgodisfavoriter i färdigpackade burkar. Självklart har vi också tagit in handsprit, munskydd och våtservetter i sortimentet.