GP Batteries flyttar lagret till Hisingen

Det blir batteriföretaget GPBM Nordic som flyttar in i Castellums 10 000 kvm stora lagerlokal på Sörredsvägen som Bagaren & Kockan lämnar. Planen är att flytta in nästa vår “Då vi får lagom tid att planera och kan flytta när vi har som minst operativt arbete” kommenterar Gunnar Axelsson på GPBM.

GPBM Nordic AB säljer främst batterier, och beskriver sig som en “heltäckande leverantör av energilösningar, belysning och säkerhetslösningar”. Bolaget har hittills haft sitt lager på Argongatan i Mölndal, men flyttar nu centrallager och teknikutveckling till Sörredsvägen 113 på Hisingen, där man flyttar in i Castellums fastighet, där även Jollyroom huserar på 20 000 kvm. Lokalen blir ledig i september när Bagaren och Kocken flyttar sitt lager till en större lokal i området. Och planen är att GPBM ska flytta in den 1 april nästa vår.

 Vi har tagit beslut om att uppgradera till nya och större lokaler för vår växande logistikverksamhet per den 1 april 2022, tidsmässigt passar det utmärkt då vi får lagom tid att planera och kan flytta när vi har som minst operativt arbete att göra, kommenterar Gunnar Axelsson, CFO GPBM Nordic.

Som granne får man Jollyroom, som har sin smågodshantering i lokalen, och mellangodslager i lokalen mitt emot, en etablering som utsågs till Årets logistiketablering 2020. Jollyroom har haft planer på att ta över lokalen som Bagaren & Kocken nu lämnar.

– Men vi valde istället att investera i en utökning av Autostore och övrig automatisering i byggnaden som ger oss en bättre platseffektivitet. Sen fanns det en del ytor i av byggnaden som vi inte har nån användning för, som kontor, showroom och entresol berättar Jollyrooms vd Ole Sauar.

– Därmed är det bättre vi får en ny granne i området. En rolig parantes i sammanhanget är att vi under 2010-2014 var grannar med GPBM på Argongatan, fortsätter Ole Sauar.

CBRE var rådgivare vid uthyrningen.