Haegerstrands vill bygga logistik i Gävle hamn – före årsskiftet

2019 förvärvade Haegerstrands 15 000 kvm mark strax utanför terminalområdet i Gävle hamn. 6 100 kvm arrenderar de sedan tidigare. Nu vill man bygga lager på båda tomterna. – Före årsskiftet vill vi sätta spaden i marken, säger David Jansson. 

Haegerstrands förvärvade 15 000 kvm mark 2019 från Gävle Kommun och ett arrende i hamnområdet på 6100 kvm, med syfte att utöka företagets bestånd av lageryta. Logistikaktören har idag 8 500 kvm lageryta i Gävle hamn. Med de nya ytorna kommer man få ytterligare 7 500 kvm lagerkapacitet.

– Nu är det bara att bestämma sig för hur och vad som ska byggas, antingen hittar vi en eller flera hyresgäster som hjälper oss med att bestämma det, eller så bygger vi själva något som vi tror ska intressera marknaden, säger David Jansson, marknadschef på Gävlebaserade Haegerstrands. 

Haegerstrands erbjuder olika typer av logistiktjänster som lager, spedition och tullhantering och satsar bland annat på dörr-till-dörr leveranser. 

– Det optimala är att vi får in en eller flera kunder som dels har behov av lagerkapaciteten men som vi också får sköta andra tjänster för som transporter, gods- och tullhantering, säger David Jansson. 

– Vi har flera intressenter som vi för samtal med men ännu är det inte helt klart. Men före årsskiftet kommer vi ha fattat något beslut.

Gävle hamn växer och containerterminalen byggs ut till dubbel storlek – det bygget är dock försenat och den nya, utbyggda terminalen väntas stå klar 2021. 

– Men det påverkar inte oss, vi följer vår tidplan oavsett vad de gör.

Av Klara Eriksson