Hallands Hamnar petar vdn Björn Alvengrip

Björn Alvengrip, som varit vd för Hallands hamnar sedan bolaget bildades 2013, får lämna sin post med omedelbar verkan då ledningen vill ha ett nytt ledarskap. “Det är viktigt att en ny ordförande har förtroende för vdn, och det är uppenbart att man inte haft det för mig den senaste tiden” säger Björn Alvengrip till Hallands Nyheter.

Björn Alvengrip började i hamnen i Halmstad 2010 och utsågs till vd för Hallands Hamnar när bolaget bildades 2013. Hallands Hamnar AB genomför just nu stora investeringar i infrastruktur och befinner sig i en affärsutvecklingsprocess för att säkerställa konkurrenskraften.

– Det är dags för ett nytt ledarskap för vår fortsatta utvecklingsresa, kommenterar Johan Sigurdsson (M), som tillträdde som styrelseordförande i Hallands Hamnar i juni 2023.

Den 22 januari meddelade hamnen att Björn Alvengrip lämnar sin post med omedelbar verkan. Han får en ersättning på 18 månadslöner enligt sitt anställningsavtal, vilket enligt Hallands nyheter motsvarar 2,3 miljoner SEK.

– Det är viktigt att en ny ordförande har förtoende för vdn, och det är uppenbart att man inte haft det för mig den senaste tiden, säger Björn Alvengrip till Hallands Nyheter

Carl-Henrik Hägg, vice vd, blir tillförordnad vd och rekrytering av ny vd till hamnbolaget inleds inom kort.

– Björn har under lång tid bidragit till Hallands Hamnars positiva utveckling. För att fullgöra vår nya beslutade strategi ser vi i styrelsen behov av ett annat ledarskap som tillsammans med organisationen tar sikte på nya kunderbjudanden, nya tjänster och lönsamhet, kommenterar Johan Sigurdsson.