Hållbar e-handel blir egen organisation

Hållbar E-handel startades av Ehandel.se i februari 2020 och har utvecklats till en plattform för alla företag som vill arbeta för en mer hållbar e-handel. Till årsskiftet tar Hållbar E-handel steget och blir en ideell förening och fristående branschorganisation. Samtidigt lanseras två nya arbetsgrupper, Recommerce och E-com Ready.

Arbetsgruppen Recommerce ska bidra till att lyfta second hand-försäljningen. Detta genom en branschöverenskommelse som ska bestämma en varas skick. Detta skriver Ehandel.se och Hållbar e-handel i ett gemensamt pressmeddelande.

– Vi är stolta över att vi var med och startade Hållbar E-handel och är glada över att intresset att göra e-handeln mer hållbar är så stort att föreningen nu kan stå på egna ben, kommenterar Johan Svensson, vd på Ehandel.se och en av initiativtagarna till Hållbar E-handel.

Hållbar e-handel kommer nu drivas som en ideell förening i medlemmarnas intresse. Den kommer att ledas av Sanna Thurdin och Jonas Arnberg i nära samarbete med medlemmarna.

– Vi ser fram emot att fortsätta arbetet med att utveckla e-handelns hållbarhetsarbete. Tillsammans med över 150 av Sveriges ledande e-handlare gör vi e-handeln mer hållbar och ständigt förbättrar och utvecklar vårt hållbarhetsarbete, kommenterar Patrik Rees, e-handelsentreprenör och ordförande Hållbar E-handel .

Hållbar e-handel kommer bland annat att arbeta för en branschöverenskommelse för skickgradering.

– Idag är leverantörerna till handeln anpassade till en butikslogik, vilket bland annat medför stora cornflakespaket eller leksaksförpackningar för att locka kunden till köp men i en e-handelslogik innebär detta enbart onödig luft i paketen. Med en branschöverenskommelse för skickgradering skulle konsumentnyttan öka, efterfrågan på begagnade produkter stiga och branschens tillväxt öka, kommenterar Jonas Arnberg, på Hållbar E-handel.