Hälsokrafts nya logistikcenter får Autostore

Hälsokostkedjan Hälsokrafts helt nya logistikcenter i Botkyrka kommun har utrustats med en Autostore bestående av 13 500 lådor och 26 robotar från Element Logic. Installationen gör lagerplocket 4-5 gånger effektivare än tidigare.

När hälsokostkedjan med sina drygt 60 butiker började växa ur sina lokaler i Sätra valde man att flytta hela verksamheten till ett sprillans nytt logistikcenter på Loviseberg i Tumba, Botkyrka kommun. Företaget flyttade in på 13 000 kvm i juni i år. För att framtidssäkra och effektivisera logistiken i den nya anläggningen valde man att installera en Autostore från Element Logic.

Den första installationen innehåller 13 500 lådor och man har redan gjort plats för att kunna skala upp till 15 000 lådor. Dessa kommer hanteras av 26 robotar, vilket ger en platseffektiv lösning som ger en effektivitet på 700 binpresentationer i timmen. Installationen gör företagets lagerplock 4-5 gånger effektivare än tidigare.

– Automationslösningen med Autostore har på kort sikt inneburit en högre och mer effektiv produktion för såväl in- som utflödet av varor. Dessutom har vi fått en ökad servicegrad och en högre plockhastighet. Den skalbara lösningen ger oss nu möjlighet att fortsätta vår tillväxtresa, samtidigt som vi stärker kundupplevelsen. Utöver den ökade kundnöjdheten ser vi också att våra medarbetare trivs mer, eftersom Autostore är en smidig och driftsäker logistiklösning, kommenterar Rani Malk, vd för Hälsokraft.

I installationen ingår också sex portar, med plats för ytterligare två, i silokonstruktion för att enkelt kunna skalas upp med takeaway-bana.