Han blir ny COO på Proxio

Den 1 maj blev Johan Vagerstam ny operativ chef på systemleverantören Proxio, där han ska påskynda bolagets tillväxt. Han kommer närmast från Tendereasy, där han var medgrundare och vd. 

Systemleverantören Proxio utvecklar digitala vektyg för transportköp, som bland annat kan användas för att beräkna transportutsläppen från komplicerade, intermodala transportkedjor. Som Chief Operating Officer på Proxio blir Johan Vagerstam ansvarig för bolagets kunderbjudande med ett uttalat uppdrag att påskynda bolagets tillväxt.  

“Proxio är ett mycket spännande bolag med produkter som har en stor potential. Bolaget befinner sig i ett väldigt intressant skede med lösningar jag tror är intressanta för de flesta större företag. Jag ser fram emot att få vara med och vidareutveckla Proxio’s produkterbjudande, kommenterar Johan Vagerstam. 

Johan Vagerstam är medgrundare och tidigare vd på Tendererasy, som grundades 2014 och utvecklar upphandlingssystem för transporttjänster. Han var vd hela vägen från start tills bolaget förvärvades av TMS-aktören Alpega Group 2018.

“Jag är väldigt glad att kunna välkomna Johan till Proxio. Han kan transportområdet väldigt bra och bidrar med sin kunskap och erfarenhet av att bygga mjukvarubolag. Han har ett brett kontaktnät och en unik förståelse att se kundens behov och hitta lösningar för att möte dessa, kommenterar Proxios vd Mattias Hägerstrand. 

Johan Vagerstam tillträdde tjänsten som COO i Proxio den 1 maj 2024.