Han blir ny Sverige-vd för SGL

Svante Larsson lämnar rollen som regionchef för Sverige/Baltikum på DSV, för att istället ta över som Sverige-vd på Scan Global Logistics, SGL, där det blir hans uppgift att driva på bolagets tillväxt.

Den 1 juni anslöt Svante Larsson som nu vd i Sverige på det danska logistikbolaget Scan Global Logistics (SGL).

Han har över 30 års erfarenhet från logistikbranschen med sig, senast som Regional Managing Director Sweden & Baltic States på DSV.

– Jag är jätteglad att ansluta till SGLs team i Sverige, företagets värderingar synkar med mina på ett djupt plan, och jag ser fram emot att samarbeta med vårt kompetenta team för att stärka vår position på marknaden, kommenterar han.

Som managing director kommer Svante Larsson att ansvara för att accellerera SGLs tillväxt i Sverige.

– Vi är glada att välkomna Svante till SGL-familjen. Den här rekryteringen visar vår beslutsamhet att nå nya höjder i Norden, genom att addera en stark profil till teamet. Jag är övertygad om att han kommer att vara rätt person att positionera och utveckla SGL i Sverige, kommenterar Steen Søgaard, Nordenchef för SGL.

Bolagets tidigare Sverige-vd Hans Möller kommer att ta en ny roll som EVP Parcel & Express i SGL.

Scan Global Logistics är ett privatägt globalt bolag med huvudkontor i Köpenhamn. Bolaget har verksamhet på sex kontinenter och över 3 600 anställda på över 180 kontor världen över.