Han blir ny vd i Göteborgs Hamn

Tidigare i år meddelade Elvir Dzanic att han lämnar vd-posten i Göteborgs Hamn, och nu har styrelsen utsett hans efterträdare: Den 7 augusti tillträder Göran Eriksson, idag ansvarig för GACs indiska verksamhet, som ny vd för Göteborgs Hamn.

Göran Eriksson arbetar idag som vd för shippingkoncernen GAC Groups bolag i Indien. Han har varit anställd i GAC i olika befattningar sedan 2012 och har stor erfarenhet av arbete i internationell konkurrens inom sjöfart och logistik.

Göran Eriksson mönstrar på som ny vd på Göteborgs hamn i augusti. Foto Anette Norén

– Vi är glada att kunna meddela att styrelsen beslutat att utnämna Göran Eriksson till ny vd för Göteborgs Hamn. Göran är en person med tydligt ledarskap, men samtidigt öppen och resonerande med sin personal och styrelse. Göran är starkt motiverad att åta sig uppdraget att stärka och utveckla hamnen internationellt, inte minst när det gäller energiomställningen till nya bränslen. Han tycker också det ska bli spännande att arbeta i Göteborg med ett samhällsuppdrag, kommenterar Lars Johansson, styrelseordförande för Göteborgs Hamn.

– Jag känner mig hedrad av att ha fått styrelsens förtroende att som vd leda den fortsatta utvecklingen av Göteborgs Hamn. Vi står inför stora utmaningar, inte minst den gröna omställningen och framtida energiförsörjning. Jag är entusiastisk över uppgiften och fast övertygad om att fortsatt god samverkan mellan näringslivets alla parter är nödvändigt för en skyndsam omställning till hållbara och effektiva transportsystem, kommenterar Göran Eriksson.

Göran tillträder som vd den 7 augusti 2023.