Hanna Graflund Sleyman tar över på Kicks

Axel Johnson-ägda Kicks Group har tillsatt Hanna Graflund Sleyman som ny vd för koncernen med start den 1 februari. Hon har en lång bakgrund inom retail och tar över efter Freddy Sobin som går över till XXL.

I oktober förra året gick Kicks samman med Skincity för att bilda det gemensamma Kicks Group och därigenom öka sin marknadsandel och driva tillväxt. Freddy Sobin var då vd för Kicks och trädde in som vd för den nya koncernen, men meddelade i november att han lämnar företaget för ett nytt uppdrag. Rekryteringen av hans ersättare drog igång direkt, och nu står det klart att det är Hanna Graflund Sleyman som tar över vd-rollen.

Hanna Graflund Sleyman har tidigare varit vd för bland annat PDL och NK-ägda Departments & Stores samt haft en ledande position i Amazons Sverige-etablering.

– Vi är mycket glada att kunna rekrytera Hanna Graflund Sleyman, och är övertygade om att vi med henne adderar en lysande ledare till Kicks Group och Axel Johnson. Hanna har en sällsynt både djup och bred bakgrund. Hennes erfarenhet av såväl snabbväxande online-verksamheter som fysisk retail och omni-erbjudanden gör att hon är mycket väl lämpad att leda Kicks Groups fortsatta tillväxtresa, kommenterar Camilla Wideroth, styrelseordförande för Kicks och CFO på Axel Johnson.

Hanna tillträder sin nya tjänst den 1 februari.

– Att få leda Kicks Group och utvecklingen av Kicks och Skincitys respektive kunderbjudanden är ett drömuppdrag. Med starka varumärken, stora kundklubbar och engagerade medarbetare har bolaget en oerhörd potential. Under de senaste åren har Kicks utvecklats från en retail-kedja med en blygsam andel e-handel till en växande omni-aktör. Jag tror helhjärtat på styrkan i omni-erbjudandet och ser fram emot att tillsammans med kollegorna fortsätta utveckla Kicks och Skincitys kunderbjudanden, och bygga företaget större, starkare och lönsammare, kommenterar Hanna Graflund Sleyman, ny vd för Kicks Group.

Freddy Sobin tillträder under våren som vd för XXL.