Hans Sahlin lämnar Castellum – går till Speed

Hans Sahlin går från rollen som logistikdirektör på fastighetsbolaget Castellum, till jobbet som vice vd på 3PL-aren Speed Group.

Hans Sahlin har bossat över logistiksegmentet i Castellums nordiska verksamhet sedan 2018 – men nu lämnar han bolaget för att återgå till logistikbranschen och tredjepartslogistikern Speed.

– Vi är mycket glada över att kunna välkomna Hans till oss på Speed. Med honom i teamet kommer vi att ha än bättre förutsättningar att nå våra strategiska mål att bli en nationell 3PL leverantör och möta såväl befintliga som potentiella kunders krav på logistiklösningar i världsklass, kommenterar Jesper Andersson, vd Speed.

Med i bagaget finns också ledande roller inom DHL, AB Volvo och KPMG med fokus på utveckling av logistiklösningar och verksamheter.

Tredjepartslogistikern Speed Group ser Hans Sahlins bakgrund och erfarenhet som en stor tillgång i bolagets fortsatta tillväxtresa.

– Speed är ett av Sveriges främsta logistik- och bemanningsbolag och jag ser verkligen fram emot att få bidra till bolagets utveckling och fortsatta framgångsresa. Jag har en stark passion för hållbar logistik och djupa kundrelationer vilket matchar väldigt väl med vad Speed står för, kommenterar Hans Sahlin.

Speed har huvudkontor i Borås och logistikcenter i Borås, Göteborg, Stenungsund och Stockholm med en total yta på över 220 000 kvm. Företaget omsätter cirka 1 miljard och sysselsätter drygt 1 000 personer.

Hans Sahlin tillträder sin tjänst hos Speed den 1 september 2024.