Heimilistæki blir först med Autostore på Island

Heimilistæki, som grundades 1962, är det ledande företaget inom import, distribution och detaljhandel med IT-, el- och hushållsapparater på Island, med 11 butiker. Företaget blir först i landet med att implementera en Autostore-lösning, som levereras av Element Logic.

– Det här kommer att ge oss den konkurrensfördel vi behöver, hjälpa oss att växa och förbättra kundupplevelsen samtidigt. Vi tror att andra kommer att följa i våra fotspår, kommenterar Heimilistækis vd Hlíðar Þór Hreinsson.

Lösningen kommer ha 12 robotar, 15 000 lådor och tre karusellportar och ska installeras före Black Friday 2021. Hreinsson förväntar sig att systemets ska bidra till effektivitet, minska arbetsbelastningen och förbättra arbetsmiljön .

– Vi är ödmjuka och glada över att kunna hjälpa den innovativa spelaren Heimilistæki att ta sin konkurrensfördel till nästa nivå, eftersom de är de första på ön som installerar en Autostore-lösning. Vi ser fram emot att hjälpa till med strävan efter en utmärkt kundupplevelse, kommenterar Mats Bjerkaas, vd, Element Logic Norway.