Hesus köper Fleaty

Svenska startup-bolaget Fleaty sammankopplar företag i form av beställare, transportörer och återförsäljare av grusprodukter. Nu förvärvar franska greentech-bolaget Hesus den växande plattformen.

Hesus är verksamma i Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Polen, Schweiz och nu Sverige, och investerade i december 2020 10 miljoner kronor i Fleaty. Nu följer man upp investeringen med att köpa 100 procent av aktierna i Fleaty, för drygt 100 miljoner.

– Det här samgåendet är ett viktigt steg för Husus utveckling och för masshantering på den europeiska marknaden. Det kommer erbjuda högvärdiga tjänster för att minska det fossila fotavtrycket och för cirkulär ekonomi på byggplatser i Europa. Det är med glädje som jag välkomnar Fleatys talangfulla team till oss för att vi tillsammans ska kunna ta upp kampen för att minska det fossila i vår sektor, kommenterar Emmanuel Cazeneuve, vd på Hesus.

Fleaty kommer att byta namn till Hesus från och med januari 2022 och grundarna Filip Stamenkovic, vd, Robin Granholm, Chief Strategic Officer och Nikola Markovic, Chief Product Officer återinvesterar hela köpeskillingen i det franska moderbolaget. Filip Stamenkovic blir ansvarig för Hesus Nordics och kommer att ha hand om bolagets utveckling och expansion i Norden.
Efter expansionen i Sverige – 2021 lanserades plattformen i Skåne tillsammans med Norrvidinge åkeri – är Hesus förankrade på den nordiska marknaden. Bolaget siktar även på att expandera till USA under 2022 och kommer att öppna kontor i Kalifornien.
– Hesus tjänster kompletterar våra väldigt bra och tillsammans erbjuder vi en helhetslösning som är unik på marknaden. Som en del av Hesus siktar vi på att bli det världsledande bolaget inom masshantering och transporttjänster för byggindustrin, säger Filip Stamenkovic.