Kuehne+Nagel satsar i Ö-vik

Schweiziska logistikbolaget Kuehne+Nagel, TPL-partner åt Amazon i Sverige från deras lager i Eskilstuna, satsar på den bubblande regionen i Norr, och öppnar kontor i Örnsköldsvik, Ångermanland.

– Vi ser stor potential i området och ser fram emot att välkomna våra nya kollegor till Kuehne+Nagel i Örnsköldsvik. Expansionen till norra Sverige ligger i linje med vår ambition att vara en global logistikleverantör med lokal närvaro av kunniga experter inom land-, sjö- och flygtransporter. Samtidigt innebär det att vi kommer få bättre möjligheter att tillgodose våra kunders behov i närområdet, säger Helgi Ingólfsson, vd Kuehne+Nagel Sverige, i ett pressmeddelande.

Kuehne+Nagel är en global storspelare inom logistik och transport, med 1395 kontor över hela världen, och drygt 74 000 medarbetare. 2020 blev företaget kända i Sverige, då Amazon förlade sitt svenska lager till Kuehne+Nagels TPL-lager i Eskilstuna.

Kontoret i Örnsköldsvik blir den fjärde operativa enheten som Kuehne+Nagel driver i Sverige inom land, sjö och flygtransport, och blir även det nordligaste svenska kontoret efter Stockholm, Göteborg och Malmö. Kontoret ligger beläget på Gamla Riksvägen 2 i Örnsköldsvik och kommer att fungera som utgångspunkt för företagets verksamhet i regionen.

– Vi har under det senaste året växt snabbare än marknaden för flera av våra affärsenheter vilket är väldigt glädjande, och vi ser detta som ett kvitto på att vi lyckats med det strukturerings- och konsolideringsarbete vi genomfört de senaste åren. Med detta i åtanke känner vi oss mer redo än någonsin att fortsätta vår tillväxtresa inom den svenska marknaden, kommenterar Henrik Holmberg, Försäljningschef Kuehne+Nagel Sverige.

Kuehne+Nagel Sverige bedriver även lagerverksamhet i Eskilstuna, Norrköping, Göteborg, Jönköping och Staffanstorp. Det nya kontoret i Örnsköldsvik öppnar idag den 20 september.