Holländsk fond investerar brett i nordiska fastigheter – däribland logistik

Bouwinvest Real Estate Investors kommer att investera 100 miljoner euro i en strategi som riktar sig till olika sektorer, inklusive prisvärda hyresbostäder, vårdhem och logistik i Norden.

Lokal samarbetspartner är NREP. Det Köpenhamnsbaserade företaget riktar sig främst till projekt i ledande stadscentrum i regionen, såsom Köpenhamn, Stockholm, Helsingfors, Oslo och Göteborg.

“Förvärvet exemplifierar Bouwinvests strategi att investera i fastighetssektorer som kan dra nytta av långsiktig demografisk utveckling. Norden lider av brist på prisvärda hyresbostäder för medelinkomsttagare. Åldrande befolkningar driver efterfrågan på hälso- och sjukvårdsanläggningar i regionen, medan logistiksektorn drar nytta av tillväxten inom e-handel.” skriver Bouwinvest i ett pressmeddelande.

– Vi strävar efter att öka våra tillgångar under förvaltning i Europa till 1,8 miljarder euro i slutet av 2023 och kommer att fokusera  på att skapa värde både i finansiella och sociala termer, det vi på Bouwinvest kallar verkligt värde för livet. Underbyggda av långsiktiga trender genererar våra investeringar en stabil avkastning för våra investerare, samtidigt som det gynnar samhället som helhet, kommenterar Robert Koot, chef för europeiska investeringar på Bouwinvest.

– Vi är mycket glada och hedrade över att välkomna Bouwinvest som investerare i NREP Income +. Det är ett nöje att arbeta med en investerare som också har höga krav, ett starkt fokus på deras hållbarhetsagenda samt en långsiktig anpassning till vårt eget företag när det gäller deras mål att förbättra den byggda miljön till förmån för kunderna, samhällen och städer, kommenterar Didde Kristensen, chef för investerarrelationer på NREP.