Instabox trea på snabbväxarlista

Instabox rankas som trea på Financial Times årliga FT1000-lista över Europas snabbast växande techföretag, med en tillväxttakt på 300 procent per år. Bolaget växer snabbast i Svergie och kommer tia totalt sett.

Financial Times rankar årligen europeiska företag baserat på deras tillväxt under de senaste fem åren. Men en tillväxt på i snitt 300 procent per år sedan 2017 kommer svenska logistikföretaget Instabox nu för första gången med på FT1000-listan. Bland techbolagen, som utgör en femtedel av företagen på FT1000-listan, hamnar Instabox på tredje plats. Finska techbolaget Swappie som säljer begagnade Iphones, toppar listan med en årlig tillväxt på 477 procent. Totalt hamnar Instabox tia på tillväxtlistan i Europa.

Bolaget, som grundades 2015, har idag ca 2 700 anställda och omsatte 70 miljoner euro 2021 med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna.

Alexis Priftis. Foto Instabox

– Det här är en stor bekräftelse för allt det hårda arbete som många människor gjort under de senaste fem åren. Några riktigt fantastiska företag har tagit sig till topp tio genomåren, och jag hoppas att vår resa kan fungera som en inspiration för andra. Jag är extra stolt över att vi haft den här extrema tillväxten utan att göra avkall på vårt engagemang i hållbarhetsfrågan, kommenterar Instabox grundare och vd Alexis Priftis.

Bolaget siktar på fortsatt tillväxt under de kommande åren, genom att expandera sina tjänster till nya marknader. Under 2022 ska tjänsten lanseras i Tyskland och planer finns på fler marknader. Bolaget gynnas också av det ökade fokuset på hållbarhet från både handlare och kunder, då man valt att jobba med helt fossilfria leveranser.