Instabox tredubblade leveranserna under Black Week

Instabox hanterade under förra veckan tre gånger fler paket jämfört med samma period förra året.

– Black Week är intensiva och roliga dagar för oss, ett startskott på högsäsongen helt enkelt. Volymerna av paket som trillat in under veckan är enormt stora men vi har förberett oss väl och länge, kommenterar Christian Karlander, Sverigechef på Instabox.

Instabox har satsat mycket resurser på att bygga ut sin leveransinfrastruktur i Sverige och paketvolymerna som företaget hanterar varje vecka ökar kraftigt. 7 dagar i veckan levererar Instabox paket till de ca 1000 paketskåp som finns utplacerade från norr till söder.

– Många av de hundratusentals paket som näthandlades under helgen ligger redan i skåpen och väntar på sin mottagare eller har redan blivit upphämtade. Vi är väldigt nöjda med hur våra system har hanterat denna massiva volym där vi lyckats bibehålla korrekta uträkningar och estimat gällande fyllnadsgrad och upphämtningstider etc och därmed kunnat fortsätta hålla våra leveranslöften. Det syns också på våra kundomdömen från perioden som är väldigt positiva, kommenterar Christian Karlander.