Interroll bygger ut produktionen i Baal

Intralogistikaktören Interroll planerar att bygga ut sin produktionsanläggning i Baal-Hückelhoven, Tyskland, med 13 000 kvm. Här kommer man med start 2022 att bygga upp ett nytt produktionsområden inom transportband för livsmedelshantering.

Satsningen innebär en utökning av bolagets produktportfölj vid anläggningen i Baal-Hückelhoven, utanför Düsseldorf, där man köpt ett intilliggande tomt med en industrifastighet på 13 000 kvm. Interroll kommer att bygga upp en ny produktionsplattform för hygienisk livsmedelshantering och logistik, med start 2022, med en planerad stegvis expansion av anläggningen under de kommande åren.

– Expansionen, som kommer att öka vår produktionskapacitet i Baal med omkring 40 procent, kommer att vara redo för operativ verksamhet under tredje kvartalet 2022. I och med detta skapar vi möjligheter för att introducera transportbandsystem som är särskilt anpassade för att användas i hygieniska miljöer som livsmedelsproduktion, kommenterar Hauke Tiedemann, chef för Interrolls globala “center of excellence” för trummotorer i Baal.

Interroll startar ny produktion av hygieniska transportbandslösningar för livsmedelshantering i Baal, Tyskland. Foto Interroll.

Fjärde anläggningen på kort tid
De senaste åren har Interroll investerat omkring 20 miljoner euro i anläggningen i Baal-Hückelhoven, som även huserar bolagets innovations- och utvecklingscenter (IPDC) och koncernens utbildningscenter. Omkring 240 personer jobbar idag i Baal, en siffra som väntas öka med 60 personer till 2025 på grund av satsningen på livsmedelssektorn.

– Nyligen öppnade vi nya anläggningar i Heidelberg, Tyskland och i Georgia, USA och vi öppnar en ny anläggning i Kina nästa år. Genom den här satsningen vid en av våra viktigaste siter, bevisar vi återigen vårt långsiktiga tillväxtmål, kommenterar Jens Strüwing, EVP för produkter och teknologi och medlem i bolagsstyrelsen.