Inzile levererar sin första ellastbil – till Bring

I veckan levererade svenska Inzile den första utsläppsfria lastbilen till Bring, som ska rulla på Stockholms gator.

Bilen är det första konkreta resultatet av samarbetet mellan den svenska tillverkaren av klimatneutrala lastbilar Inzile och Bring. Posten Norge, som Bring är en del av, äger fyra procent av Inzile. Bring har hittills beställt fem lastbilar av Inzile.

– Samtliga Brings fordon och fastigheter kommer vara klimatneutrala år 2025. Det är ett ambitiöst mål och en av de stora utmaningarna är att få tag på eldrivna bilar. Vårt samarbete med och ägande i Inzile säkerställer vår tillgång till elfordon. Tillsammans kommer vi utveckla fordon som passar oss och våra kunder och som inte påverkar klimatet och stadsmiljön, kommenterar Brings vd Thomas Tscherning.

Lastbilarna kommer att användas lokalt för lätta hemleveranser – så kallad Urban Home Delivery. Inledningsvis kommer bilarna att användas i Stockholmsregionen. Framöver kommer de att användas på andra håll i Sverige. Inziles EU-godkännande planeras vara på plats i höst och därefter kan Bring nyttja bilarna även i Danmark och Norge.

– Vi på Inzile är nöjda med samarbetet med Bring. Det gör att vi kan utveckla elbilarna i samarbete med en professionell operatör. På det sättet kan vi vara mer säkra på att vi kommer att nå ut på marknaden, kommenterar Ragnar Åhgren, vd för Inzile.

Inzile Pro4 är en eldriven lätt lastbil som har utvecklats i syfte att skapa förutsättningar för smarta och fossilfria städer. Elektriska arbetsfordon (EUV) är en nischmarknad inom fordonsindustrin som väntas växa snabbt de kommande åren. Bland kundgrupperna märks fastighetsbolag, transportföretag och e-handlare som vill eliminera utsläppen i städerna, samt kommuner och parkförvaltningar.

Inzile är ett svenskt företag som utvecklar, tillverkar och säljer eldrivna lätta lastbilar (klass N1), med huvudkontor och produktionsanläggning i Västervik, Småland.