Jollyroom möter julen med 300 nya medarbetare

E-handelsbolaget Jollyroom planerar att växa ordentligt under årets julhandel och har anställt 200 nya medarbetare på lagret i Sörred, nära Göteborgs hamn.

Julhandeln är den viktigaste och mest intensiva perioden under året för Jollyroom som säljer makalösa mängder julklappar under några få veckor varje år. Under året har verksamheten förberett sig för nya försäljningsrekord genom bland annat nya logistiklösningar och en utökning av personalstyrkan. Totalt kommer runt 500 medarbetare arbeta i “tomteverkstaden”.

– Detta år har varit en viktig milstolpe för Jollyroom. Vi har flyttat samtliga avdelningar till Campus Jollyroom och ser omgående dess fördelar med att samla lager, kontor och showroom/outlet på en och samma adress. Vi känner oss redo för den viktigaste matchen som spelas i år; julhandeln, kommenterar Jollyrooms vd Ole Sauar.

– Alla lagdelar har arbetat hårt under året för att skapa rätt förutsättningar för tillväxt, vi har bland annat utökat vår logistiklösning AutoStore med 56 400 lådor och 10 robotar, samt förstärkt organisationen med många duktiga medarbetare. Vi förväntar oss en betydande tillväxt nu resterande delen av året.

Årets Logistiketablering 2020

Jollyroms kompletterade lagerkluster i Sörred, nära Göteborgs Hamn på 70 000 kvm tog hem priset Årets Logistiketablering 2020, är nu toppat till bredden med julklappar till ett värde av 500 miljoner kronor.

Under julhandeln 2020 räknar Jollyroom med att skicka ut över 500 000 beställningar.

För att lyckas med årets högsta försäljningspeak har Jollyroom rekryterat 200 medarbetare till tjänster inom lager och kundservice.

Unikt för e-handlaren är att de enbart rekryterar och anställer i egen regi. Antalet sökande till det Göteborgsbaserade företaget ökar exponentiellt och hittills har HR-teamet tagit emot fler än 5000 ansökningar till årets julhandelsrekryteringar.

– Att rekrytera i egen regi har varit en strategi sedan bolaget grundades. Vi arbetar även med höga målsättningar gällande interna rekryteringar av den fasta styrkan. Av företagets lediga tjänster tillsätts 50 procent internt och av våra lediga ledarroller tillsätts 70 procent internt. Det är en viktig nyckel till vår framgång. Jollyroom är och skall vara en arbetsplats där man kan utvecklas och ta sig an nya roller och ansvar, kommenterar Terese Fernbring, HR-chef på Jollyroom.