Kapitaltillskott till Prime Penguin

Logtech-bolaget Prime Penguin tar in 15 miljoner kronor i nytt expansionskapital från Stockholms-baserade WiT Ventures. 

Prime Penguin grundades 2016 med affärsidé är att bygga upp ett globalt nätverk av lokala TPL-aktörer, till en molnbaserad plattform för outsourcing av e-handelslogistik, som man beskriver som en “plug and play”-tjänst för global tredjepartslogistik, med integrering till flertalet stora e-handelsplattformar.

Plattformen är ansluten till över 30 av de mest använda e-handelsplattformarna och marknadsplatserna vilket möjliggör en enkel och snabb integration för butikerna. Nu tar startup-bolaget in 15 miljoner SEK för att kunna växla upp tillväxten ytterligare.

– Antalet e-butiker som anslutit sig har på kort tid ökat kraftigt, vilket även tagit oss till gröna siffror tidigare än planerat. Det är nu dags att växla upp ytterligare och ta nästa steg på vår tillväxtresa, kommenterar Joakim von Oldenskiöld, som 2016 grundade Prime Penguin tillsammans med Mikael Johansson.

– Med kapitalet kan vi nu nå ut till fler e-handlare som är i behov av en enkel och skalbar logistik-lösning, samt stärka upp teamet med de bästa talangerna. Utöver det kommer vi kunna ansluta ytterligare logistik-bolag (3PL) på flera nya marknader, kommenterar Mikael Johansson.

WiT ventures har ett fokus mot digital tillväxtbolag och positionerar sig som en operationellt aktiv investerare. Bland nuvarande och tidigare portfölj-bolag hittas bland annat Estrid, AI plattformen Peltarion samt tyska E-farm, handelsplattform för begagnade jordbruksmaskiner.

– Vårt investeringsteam har följt Prime Penguin under en tid och imponerats av deras tekniska försprång och hur effektivt och enkelt de knyter ihop hela ekosystemet mellan e-handlare och logistik-bolag (3PL). Vi delar fullt ut deras vision om en stor internationell potential för tjänsten, kommenterar Ulf Söderström partner och investerings-ansvarig på WiT Ventures.