Keolis-chef blir vd på Infranord

Stefan Gustavsson tillträder som ny vd på järnvägsbolaget Infranord under våren 2023, då han efterträder interim vd Peter Viinapuu. Han kommer närmast från rollen som produktionsdirektör för franska kollektivtrafikföretaget Keolis.

Efter 14 år på Keolis lämnar nu Stefan Gustavsson sin roll som produktionsdirektör och vice vd för rollen som vd på Infranord. Han efterträder Peter Viinapuu som varit interim vd sedan den 15 augusti i år. Tillträdet sker under våren 2023.

Stefan Gustavsson, tillträdande vd för Infranord.

– Jag ser verkligen fram emot att ta mig an möjligheterna på Infranord. Järnvägsbranschen är en intressant bransch med många spännande utmaningar. Med mina erfarenheter från Keolis kommer jag att fortsätta arbetet med att utveckla verksamheten för att stärka konkurrenskraften och resultatet, kommenterar Stefan Gustavsson, tillträdande vd för Infranord.

Han kommer till Infranord med lång erfarenhet av att utveckla organisationer, företagskultur och affärsmässighet med stort fokus på hållbarhet.

– Jag är glad att Stefan Gustavsson tackat ja till att axla rollen som vd för Infranord. Med sin gedigna erfarenhet av att driva affärsmässighet och utveckling av effektiva organisationer med goda resultat är Stefan rätt person för att leda den fortsatta utvecklingen av Infranord, kommenterar Jan Bardell, styrelseordförande för Infranord.

Peter Viinapuu står kvar som interim vd tills Stefan Gustavsson tillträder.

– Jag vill tacka Peter Viinapuu för sitt arbete med att påbörja Infranords utvecklingsresa för att skapa ökad lönsamhet, konkurrenskraft och tillväxt, avslutar Jan Bardell.