Logicenters i ny storsatsning på solenergi

Logistikfastighetsaktören Logicenters har tecknat avtal med solenergibolaget Soltech Energy Solutions för sju nya takbaserade solcellsanläggningar. Anläggningarna ska installeras på företagets logistikfastigheter i bland annat Stockholm och Jönköping, med start i mitten av 2023.

Det NREP-ägda Logicenters förvaltar idag över två miljoner kvm logistikyta totalt. NREP har som mål att hela fastighetsportföljen ska vara klimatneutral 2028, i det ingår Logicenters logistikbyggnader. I Bålsta testar man en koldioxidneutral byggprocess för att nå målet. Men en vanligare lösning är användandet av solcellstak, som passar bra på logistikanläggningars stora outnyttjade takytor.

Nu har Logicenters tecknat avtal om sju nya takplacerade solcellsanläggningar som ska installeras på flera av Logicenters logistikfastigheter i Stockholmsområdet samt i Landskrona, Örebro, Borås och Jönköping.

– Det är fantastiskt kul att vi kommit i mål med ytterligare en handfull solcellsanläggningar på våra logistikbyggnader. Solenergi är ett viktigt verktyg för oss och våra hyresgäster i att driva den gröna omställningen men även en möjlighet att reducera och få förutsägbara energikostnader, kommenterar Jon Malmsten, solenergiexpert på Logicenters.

Avtalen gäller olika solcellsanläggningar, där en kommer få en installerad effekt på 1 MWp. Det totala ordervärdet uppgår till 28 miljoner kronor och installationerna beräknas ske i mitten på 2023.

– Vi är mycket glada över det fortsatta förtroendet från Logicenters som resulterar i flertalet nya solcellsanläggningar. Detta går helt i linje med vår ambition att kroka arm med andra samhällsbyggare som vill driva den gröna omställningen. Nu ser vi fram emot att få hjälpa till med deras fortsatta solenergisatsning, kommenterar Elin Höglund, kommersiell chef på Soltech Energy Solutions.